Pametne Kuće

pametne-kuce

Sustav kućne automatike – pametne kuće, se može instalirati u toku gradnje ili u već izgrađene objekte, te se može i dograđivati. Također, može se prilagoditi bilo kojem proizvođaču uređaja koji se koriste u domaćinstvu. Jednostavno se instalira i nadograđuje u prostor koji se već koristi, bez izmjena u interijeru, budući da korisnik sustava nema dodatnih ulaganja u postavljanje nove instalacije, odnosno adaptacije postojećeg prostora (u smislu razbijanja zidova, povlačenja novih kablova, bojanje zidova…)

Upravljanje pojedinačnim uređajima ili grupom uređaja putem scenarija:

 1. Osvjetljenjem
 2. Roletama, tendama i zavjesama
 3. Kućnim aparatima
 4. TV i audio opremom
 5. Klimatizacijom i grijanjem
 6. Garažnim vratima, portunskim vratima i rampom
 7. Bazenom i saunom
 8. Sistemom za zalijevanje
 9. Upravljanje redoslijedom događaja u kući (programski scenarij)

Kućnom automatikom se upravlja na različite načine i to:

Prekidačima

Ne mijenjajte Vaše navike, već osvjetljenjem upravljate preko prekidača koje ste koristili prije instalacije sustava pametnih kuća. Sistem se prilagođava galanteriji bilo kojeg proizvođača.

Testerima za scenarije

Najjednostavniji način upravljanja. Pritiskom na tester pored ulaznih vrata pokrećete scenario „Izlazim iz kuće“, a sistem spusti roletne, isključi osvjetljenje, priključnicu za peglu, štednjak. Jednostavno ga je prilagoditi u ambijent, te Vašim navikama.

Daljinskim upravljačem

Na ovaj način povećavate komfor stanovanja. Dovoljan je samo jedan daljinski upravljač da upravljate televizorom, glazbom i kućnom automatikom. Upravljate svim uređajima u svim prostorijama u kući iz jedne prostorije, preko jednog daljinskog upravljača.

Pomoću televizora i sistemskog kontrolera

Unaprijedite vaš televizor. Upravljate sa kućnom automatikom, filmovima, glazbom, fotografijama, vremenskom prognozom, internetom na televizoru koji već koristite. Neophodan  je HDMI ulaz na televizoru.

Putem interneta, android aplikacijom

Jednostavno uključite klima uređaj, kotao za grijanje, bojler, svjetla, preko telefona ili tablet PC-a sa Android platformom, iz objekta ili sa udaljene lokacije.

SMS porukom, android aplikacijom

Cijena sistema je od 25-35€/m², čime smo postigli odličan odnos cijena/kvaliteta i da ovakvi sistemi budu standard u zgradarstvu.

Prednosti korištenja kućne automatike:

 1. Štedi energiju, omogućava energetsku efikasnost
 2. Povećava kvalitetu stanovanja
 3. Osigurava zadovoljstvo upravljanja ambijentom
 4. Štiti životnu sredinu
 5. Povećava sigurnost stanovanja

Što se dobije?

Investitor gradnje stanova za prodaju:

Investitor stana treba ponuditi kupcu nešto više. Svaki novoizgrađeni stan ima parket, kvalitetne pločice, tuš kabinu, interfon, kablovsku televiziju. To je trenutno standard u zgradarstvu. Automatiziran stan će povećati cijenu gradnje stana za 25 do 35€/m² i ako takav stan nazove pametnim stanom, prodati će ga brže od konkurencije za istu ili veću cijenu po kvadratu.

Nije potrebno automatizirati sve uređaje pri gradnji objekta, jer kupac može nadograditi sistem bez izmjena u interijeru stana.

Kupac stana:

Kupac stana koji je automatiziran ostvaruje značajne uštede, od 20% do 30% pri pravilnom korištenju ovakvog sistema. Pored toga, njegov stan je dosta sigurniji, jer ne mora razmišljati da li je isključio štednjak ili peglu, plin. Naravno, komfor je vrlo bitan, iz svoje fotelje preko svog daljinskog upravljača, tablet PC-a, mobilnog telefona ili televizora prilagodi atmosferu gledanju filma, večeri za dvoje ili jutarnjoj gimnastici.

Instalacija i ugradnja:

Sistem kućne automatike se instalira isključivo preko nas ili certificiranih distributera.